De ce este importantă prevenția dentară? Află sfatul specialistului Mihai Vidican

De ce este importantă prevenția dentară? Află sfatul specialistului Mihai Vidican

Un zâmbet frumos și sănătos este dorința fiecăruia dintre noi, însă acesta necesită o îngrijire minuțioasă și proceduri profesionale de igienă constante. Dacă vrei să ai un zâmbet de nota 10, trebuie să știi că prevenția, igiena corespunzătoare și vizitele de control în cabinetul medicului stomatolog o dată la șase luni, sunt inamicul numărul unu al problemelor dentare. Pentru că sănătatea dinților influențează starea generală și poate avea repercusiuni asupra nivelului digestiv, cea mai bună metodă prin care poți avea o sănătate orală bună este prevenția. La Central Smile, Dr. Stomatolog Mihai Vidican te va ajuta să îți întreții dinții exemplar. Vei primi recomandări utile despre cum să previi apariția cariilor dentare și a bolii parodontale. Dacă nu știai, această afecțiune dentară poate duce la probleme grave, cum ar fi pierderea dinților. Mai mult pe tot parcursul călătoriei tale, alături de Dr. Mihai Vidican, vei avea parte de sprijin și informații valoroase care privesc igiena corectă a dinților.

 

Prevenția este soluția perfectă pentru a nu ajunge la tratamente

Trăim într-o eră a digitalizării, a schimbărilor rapide, iar de cele mai multe ori suntem pe fugă. Stilul nostru de viață agitat, cu mese nesănătoase și stil de viață sedentar se poate reflecta și în sănătatea orală. Se întâmplă des să nu ne gândim la ce mâncăm sau la modul în care alimentele sau băuturile pot afecta dinții. Uneori ajungem să ne dăm seama de greșelile făcute abia când vedem impactul negativ pe care îl au asupra danturii. Ei bine, dacă ne dorim să nu ajungem să tratăm problemele, trebuie să facem eforturi pentru a preveni apariția acestora. Medicii stomatologi de la Smile Central recomandă profilaxia dentară și o consideră cea mai indicată pentru a evita neplăcerile dentare. Grija pe care o avem pentru cavitatea bucală ne va face cu siguranță să ne simțim mai bine și mai mulțumiți de noi.

Dr. Stomatolog Mihai Vidican: „Ceea ce recomand pacienților este să viziteze medicul stomatolog o dată la șase luni. Controalele periodice te vor face să îți păstrezi sănătatea dinților și longevitatea lucrărilor protetice, dacă este cazul. Acestea te vor ajuta să descoperi orice mică problemă și să o tratezi timpuriu, mult mai ușor și cu costuri mai reduse. Și chiar dacă dinții sunt sănătoși, tot putem investi constant în bunăstarea lor. Spre exemplu, fluorizările topice ajută smalțul dinților să se întărească și să devină mai rezistent împotriva apariției cariei dentare. Iar studiile au demonstrat că prevenția ajunge să salveze vieți. Mâncatul sănătos și un stil de viață echilibrat contribuie remarcant de mult la starea de bine și la sănătatea generală.”

 

Importanța profilaxiei dentare

Profilaxia dentară este cea mai simplă și ieftină metodă de tratament. Ea are două roluri deosebit de importante: fie previne apariția cariei dentare și a bolii parodontale, fie previne evoluția acestora și apariția complicațiilor. Aceste probleme apar din cauza a trei factori diferiți. Primul este cel infecțios și este reprezentat de microbii și bacteriile situate în placa dentară. Cel de-al doilea factor este cel alimentar. Din cauza zaharurilor transformate în acizi printr-un proces de fermentație acidă, smalțul și dentina vor fi distruse, iar cariile vor găsi mediul perfect pentru a-și face apariția. Cu cât sunt consumate mai multe alimente bogate în zaharuri sau carbohidrați, cu atât mai mult crește pericolul cariilor. Iar ultimul factor privește duritatea smalțului și a dentinei. Dacă aceasta scade, probabilitatea apariției afecțiunilor dentare este mai mare. De aceea există proceduri precum fluorizările topice, amintite de Dr. Stomatolog Mihai Vidican mai sus.

 

Ce metode de profilaxie sunt folosite în cabinetul perfecțiunii dentare, Smile Central

Dr. Stomatolog Mihai Vidican: „La Smile Central avem o serie de proceduri stomatologice prin care pot fi prevenite problemele. Pacienții se pot bucura de cea mai importantă metodă de profilaxie: igiena orală. Și cum altfel să o facem dacă nu cu ajutorul detartrajului, a periajului profesional și a airflow-ului, care îndepărtează placa dentară?! În cazul în care nu este îndepărtată, ea se transformă în tartru dentar. Iar noi oferim pacienților noștri minunați detartraj realizat cu ultrasunete, consultații generale și planuri de tratament, cât și pachete complete pentru igienizare. Pe lângă acestea, pacientul trebuie să își aducă aportul și să își perieze dinții în mod corect de cel puțin două ori pe zi, să folosească ață dentară și apă de gură. În cadrul cabinetului, aceștia vor învăța și exersa tehnicile corecte de periaj.”

Dr. Stomatolog Mihai Vidican: „Pe lângă fluorizarea dinților și a controalele periodice, o altă procedură care oferă un plus de protecție împotriva apariției sau dezvoltării cariilor este sigilarea șanțurilor și fosetelor. Realizate la cel mai înalt nivel în cadrul Smile Central, mereu reușesc să sigilez zona care reprezintă cel mai mare risc în care pot apărea cariile dentare. Acest risc este influențat de forma șanțurilor regăsite pe suprafața dentară, care sunt văzute la microscop și nu permit periuțelor să elimine resturile alimentare sau microorganismele. După cum reiese din cercetări, 85% din cei cu respirație urât mirositoare persistentă, au o problemă dentară. Însă, datorită profilaxiei, tu poți avea o respirație fresh.”

 

Prevenția vine ca o  mănușă atât în supravegherea tratamentelor anterioare, conservarea rezultatelor acestora, cât și în depistarea precoce a patologiilor oro-dentare. Gradul sănătății dentare este în strânsă legătură cu acțiunile și alegerile pe care le facem. Medicii stomatologi de la Smile Perfect te vor ajuta să ai un zâmbet perfect, așa cum este și denumirea clinicii. Perfecțiunea va fi regăsită în toate metodele de tratament, în tehnici și în echipa profesionistă care le realizează.

 

 

Adresa cabinetului stomatologic este: Strada Horea, numărul 40, Cluj-Napoca, iar datele de contact pot fi regăsite mai jos.

📧📞 contact@smilecentral.ro / 0264432220 / 0735868342 / 0757336825

https://smilecentral.ro

https://www.facebook.com/smilecentralcluj

https://www.instagram.com/smilecentralcluj/

 

COMMENTS

DISQUS: 0