Meniul ideal pentru nunțile organizate vara

Meniul ideal pentru nunțile organizate vara

Soare, vreme bună, eventual ţinute lejere. Aveţi deja în minte decorul nunţii din această vară, însă nu ştiţi ce meniu să alegeţi, în aşa fel încât să reziste temperaturilor toride? Specialiştii în evenimente perfecte de la Royal Palace Ballroom, castelul de la marginea Capitalei, vin cu sugestii de preparate ideale pentru nunţile organizate în sezonul cald. Cum ar trebui să arate un meniu care să îi răcorească pe invitaţi, aflaţi de la ei, în rândurile următoare!

 

BĂUTURILE RĂCORITOARE, PE PRIMA PAGINĂ A SARCINILOR ÎN ORGANIZARE

În sezonul cald, accentul în crearea unui meniu reuşit cade, întâi de toate, pe băuturi! Acordaţi o atenţie deosebită în selectarea lor, căci cele răcoritoare, în special, vor fi la mare căutare după câteva runde de dans, pe ring.

ECHIPA ROYAL PALACE BALLROOM: „Deşi nu putem spune că potolesc cu adevărat setea, sucurile din comerţ au avut întotdeauna succes la astfel de evenimente. Noi vă propunem însă şi câteva alternative: apa cu lămâie şi cu câteva felii de fructe naturale reprezintă o idee ingenioasă, pe care o puteţi include în meniul băuturilor, la nuntă. Dincolo de limonadă şi de fresh-uri, populare sunt şi delicioasele cocktailuri non-alcoolice, mai ales în rândul doamnelor şi al domnişoarelor.

Tocmai pentru că în timp băuturile se vor încălzi, nu uitaţi de cuburile de gheaţă, care le vor menţine perfecte. Cei care nu le pot consuma reci, din diverse cauze, ar trebui să aibă la îndemână şi băuturi care pot fi consumate la temperatura camerei. În acest fel, acordaţi aceeaşi atenţie tuturor invitaţilor.

Următorul aspect pe listă: băuturile alcoolice! Deşi vara nu este indicat consumul de alcool, putem spune că evenimentele de acest gen fac excepţie de la regulă. Ştiţi care este cea mai iubită băutură la nunţi, vara?

ECHIPA ROYAL PALACE BALLROOM: „În proporţie de 70%, vinul alb este cea mai consumată băutură alcoolică vara. Dacă nu ştiţi spre ce alte tipuri de alcool să vă orientaţi, noi vă sugerăm să vă gândiţi la ponderea femeilor şi a bărbaţilor invitaţi la nuntă. În general, femeile consumă mai mult vin şi lichior, în vreme ce bărbaţii, băuturi tari, precum votcă, gin sau whiskey.”

 

FĂRĂ MÂNCĂRURI GRELE SAU PREA FIERBINŢI ÎN SEZONUL CALD

În ceea ce priveşte mâncarea, există câteva aspecte de care este bine să ţineţi cont, pentru ca meniul să nu fie prea greu de digerat şi nici să cuprindă preparate care se alterează uşor. Aţi sesizat probabil că în sezonul cald, felurile de mâncare grase nu ne tentează. Asta trebuie să aveţi în minte şi atunci când compuneţi meniul de nuntă, ne sugerează specialiştii.

ECHIPA ROYAL PALACE BALLROOM: „În sezonul cald, uitaţi de preparatele din carne tocată, de mezeluri şi de preparatele din porc ori miel. Acordaţi, în schimb, o atenţie deosebită locului în care vă vor fi păstrate felurile de mâncare. La Royal Palace Ballroom, apelăm la propriii bucătari, pentru ca preparatele să fie mereu proaspete. De asemenea, le păstrăm în condiţii optime, pentru a fi servite exact aşa cum trebuie.”

Un aperitiv ideal pentru nunţile organizate vara ar trebui să fie extrem de colorat. Potrivit chefilor Royal Palace Ballroom, legumele, fructele, carnea de peşte, de pui şi fructele de mare sunt, în general, cele mai populare alegeri, pentru că sunt sărace în grăsimi.

În ceea ce priveşte felul principal, încercaţi să faceţi spectacol din preferinţa numărul unu a invitaţilor la nunţi: friptura! Gătite la grătar, bătălia se dă între preparatele din pui şi cele din peşte, alături de garnituri lejere de legume.

Desertul nu se rezumă doar la tortul miresei. Dacă sunteţi adepţii unui candy bar, orientaţi-vă spre acele deserturi rezistente la temperaturi ridicate.

ECHIPA ROYAL PALACE BALLROOM: Optăm pentru deserturi răcoritoare în sezonul cald. Evident, îngheţata este regina deliciilor în această perioadă. Cât despre arome, aveţi o listă întreagă din care puteţi alege. Nu uitaţi că aveţi la îndemână şi opţiunea unei salate de fructe. Cupele de mousse scoase direct din frigider, laolaltă cu mini prăjiturile cu spumă din diverse fructe sunt şi ele căutate vara.”

Ca să vă faceţi o idee în ceea ce priveşte porţiile, în medie aflaţi că un adult consumă cam 1.500 de grame de alimente diferite la o nuntă.

        

Situat la un pas de Capitală, Royal Palace Ballroom vă pune la dispoziţie atât o sală spectaculoasă, cu o capacitate de 400 de locuri, cât şi o grădină cu piscină, pentru cele mai frumoase petreceri! Echipa poate fi contactată la numărul de telefon:  0748 018 018. Găsiţi Royal Palace Ballroom pe strada Mihai Eminescu, la numărul 87, în comuna Tunari, dar şi în mediul online:

 

 

COMMENTS

DISQUS: 0