Un ceas de buzunar, vândut la Londra pentru o sumă record

Un ceas de buzunar, vândut la Londra pentru o sumă record

Un ceas de buzunar creat de maestrul englez George Daniels inspirat de aselenizare ( n.r. călătorie în spațiu) a fost vândut la o licitaţie Sotheby’s pentru suma record de 3,6 milioane de lire sterline.

Space Traveller, un ceas din aur galben, cu un lanţ dublu şi cu o cheie aurie cu capăt dublu a fost vândut la Londra şi a stabilit recordul pentru un ceas englez.Descris de Daniels (1926 – 2011) drept „genul de ceas de care ai avea nevoie într-o călătorie pe Marte”, accesoriul este unul dintre cele 23 de ceasuri de buzunar realizate de mână de maestrul ceasornicar.

Ceasul de buzunar a fost finalizat în 1982

Inspirat de aselenizarea din urmă cu 50 de ani, Space Traveller a fost realizat astfel încât să arate timpul solar şi pe cel sideral – timpul luat în considerare după poziţia relativă a Pământului şi Soarelui, respectiv cel dat de poziţia Pământului şi a stelelor – ecuaţia timpului (diferenţa dintre timpul arătat de ceasuri şi de cadranele solare) şi fazele lunii.

Ceasul a fost finalizat în 1982 şi are o roată dublă de împiedicare, sistem inventat de el în 1974.

Mai târziu, el a creat o versiune a ceasului, Space Traveller II, pe care a păstrat-o în colecţia proprie până la moarte, apoi a fost vândută la Sotheby’s Londra, în septembrie 2017, pentru 3,1 milioane de lire sterline, record doborât acum de Space Traveller.

COMMENTS

DISQUS: 0