8 din 10 români mănâncă săptămânal ouă, potrivit unui studiu recent. Aproape 240 de milioane de ouă – 20 la sută din import – se consumă în fiecare lună. Totuşi, medicii ne îndeamnă să nu consumăm în exces acest aliment bogat în substanţe nutritive.
În toată ţara sunt 250 de ferme care produc între 180 şi 200 de milioane de ouă pe lună. Nu sunt însă destule pentru cât consumă românii, astfel că mai importăm încă 40 de milioane. Cele mai multe se vând în Muntenia şi Transilvania. 8 din 10 români mănâncă ouă săptămânal.
Ouăle sunt preferate mai mult de femei
Potrivit studiului, 30% dintre consumatori preferă să mănânce ouă de la producători români. Datele mai arată că acest produs alimentar este preferat mai mult de femei decât de bărbaţi.
Doamnele şi domnişoarele cu vârste cuprinse între 25 şi 35 de ani prefera să mănânce între 3 şi 6 ouă pe săptămână. Majoritatea preferă omletele şi ouăle ochiuri. Urmează cele fierte, poșate şi umplute.
Studiile nutriţionale şi cele de risc cardiovascular, risc metabolic, au arătat că ouăle sunt alimente utile organismului, că nu au ca şi consecinţă creşterea colesterolului în sânge atât de mult pe cât se credea. Cercetarea a adunat răspunsuri de la 2.284 de români din mediul urban, care au peste 18 ani.
COMMENTS