Invenție: Carne de pui obţinută din pana unei găini

Invenție: Carne de pui obţinută din pana unei găini

Experiment reușit în laborator! O firmă americană a produs carne provenită din celulele prelevate din pana unei găini, fără ca pasărea să fie sacrificată. Invenţia vine în contextul în care creşterea animalelor este considerată de Naţiunile Unite drept una dintre principalele cauze pentru încălzirea globală şi poluarea apei şi a aerului.

Aşadar, multe companii testează obţinerea cărnii astfel încât să se limiteze impactul asupra mediului. Anual, 70 de miliarde de animale sunt sacrificate pentru necesarul de proteine al omenirii. Iar înmulţirea populaţiei globale riscă să producă o criză de proporţii a hranei în viitorul nu foarte îndepărtat.

„Unul dintre lucrurile uimitoare pe care le facem aici, la Just, este cultivarea cărnii. Producem carne animală fără să omorâm animalul. E chiar gustos! Are gust de pui!”, a declarat Thomas Elliot Bowman, cercetător.

Carnea de pui obținută în laborator nu se află în comerț

Carnea nu este comercializată în prezent, se află încă în proces de cercetare, însă conducerea companiei a anunţat că acest tip de carne obţinută în laborator va apărea în anumite restaurante spre sfârşitul anului.

„Ceva din textura nu e chiar la fel cu ceea ce ştiam, deşi gustul e extrem de apropiat. Impresia pe care o lasă în gură e puţin diferită”, a mărturisit James Cook, jurnalist BBC:

Cercetătorii de la compania americană spun că sunt axaţi pe ideea de a produce eficient carne fără ca animalele să sufere sau să fie sacrificate. Consumatorii din Statele Unite tind să scadă ponderea cărnii în alimentaţia lor. Cu toate acestea, în 2018, este estimat un consum de 100 de kg de carne, pe cap de locuitor.

COMMENTS

DISQUS: 0