Dietele de detoxificare sunt adesea prezentate ca o modalitate de a curăța organismul după excesul de alimente și băuturi care vin odată cu sărbătorile. Așa că termenul ,,Dieta de început de an” devine tot mai popular. Dieteticianul Taylor Grasso a explicat pentru The Conversation despre efectele negative ale acestor regimuri și cum ele pot atrage o relație nesănătoasă cu mâncarea.
Există câteva tipuri diferite de diete de detoxificare
Dieta de început de an include: post, curățare prin sucuri, consumul exclusiv al anumitor alimente, utilizarea suplimentelor alimentare comerciale de detoxificare sau „curățarea” colonului cu clisme sau laxative. Cele mai multe dintre aceste diete sunt pe termen scurt și au ca scop eliminarea substanțelor presupus toxice din organism și includ o perioadă de post urmată de o dietă extrem de restrictivă timp de un număr de zile. „În calitate de dietetician autorizat, am văzut clienți care au încercat diete de detoxificare și au experimentat o serie de efecte secundare negative, inclusiv dezvoltarea unei relații negative cu mâncarea”, explică Taylor Grasso.
Ce sunt toxinele?
Toxinele interne includ subprodusele naturale create de organism în timpul metabolismului, cum ar fi acidul lactic, ureea și deșeurile provenite de la microbii intestinali. Expunerile toxice externe intră în organism prin alimentație, băutură, respirație sau prin penetrarea pielii. Acestea pot veni sub forma poluanților din aer, a alimentelor sau a apei contaminate cu substanțe chimice sau metale grele, a produselor de uz casnic, cum ar fi detergentul de rufe și chiar a produselor de înfrumusețare, cum ar fi detergenții faciali, produsele de spălare a corpului și machiajul.
Citeşte întreaga ştire: Dieta de detoxificare de la început de an, un moft? Un dietetician explică efectele negative
COMMENTS