Cum să ai o nuntă low budget?

Cum să ai o nuntă low budget?

Nuntă low budget. Pare un non sens, aşa este? Mai ales când mai bine de jumătate dintre cupluri depăşesc pragul financiar propus în organizarea marelui eveniment. Şi totuşi, se poate! Mai ales dacă ai un plan bine pus la punct! Consilierii de la Royal Palace Ballroom, Top Wedding Location, potrivit galei Health, Beauty and Lifestyle, îţi împărtăşesc cum să ai o nuntă fără datorii!

Cum să ai o nuntă low budget?

Stabileşte din start bugetul şi nu sări de o anumită sumă!

Organizarea unei nunţi low budget începe cu un… buget pe care să îl respecţi! Este puţin probabil să faci economii, dar este important ca măcar să nu treci peste el. Iar acest lucru implică, totodată, stabilirea unor priorităţi: la ce poţi renunţa? Ce îţi doreşti cel mai mult?

„Există miri care îşi doresc o anumită formaţie, iar ca să o aibă sunt dispuşi să renunţe la ţinutele mai costisitoare, în favoarea unora mai accesibile. Mai nou, există cupluri care apelează la închirierea ţinutelor, iar banii salvaţi merg în alte direcţii, ca de pildă aranjamente florale spectaculoase, care umplu sala de eveniment.”

(echipa Royal Palace Ballroom)

Nu uita: atunci când planifici bugetul trebuie să ai în vedere o anumită sumă şi pentru cheltuieli care apar pe nepusă masă. Un fond de rezervă este oricând binevenit! Cea mai mare parte a banilor se duce în direcţia recepţiei, undeva la jumătate, ulterior către flori şi decoraţiuni, servicii foto-video, ţinute, muzică şi diverse mărturii sau chestiuni care ţin de logistică.

Redu din lista de invitaţi!

Un alt aspect esenţial este şi crearea unei liste de invitaţi mai mică. Acest lucru se traduce printr-o nuntă mai puţin costisitoare. Locaţia rezervată nu va fi foarte mare, meniurile vor fi mai puţine, la fel şi băuturile, aranjamentele de masă şi mărturiile, toate calculate strict în funcţie de numărul de musafiri.

„Există experţi care sugerează ca lista iniţială de invitaţi să fie într-o primă etapă redusă cu 20%, ulterior cu încă 20%. Dacă nu doriţi să procedaţi aşa, începeţi prin a trece pe listă familia şi strict prietenii foarte apropiaţi, aşadar fără familia extinsă şi fără amicii cu care nu aţi mai conversat în ultima perioadă.”

(echipa Royal Palace Ballroom)

Pe de altă parte, dacă doreşti să foloseşti la maximum banii de care dispui, având în vedere că vei avea o nuntă mai mică, poţi să direcţionezi sumele către crearea unei atmosfere de vis, prin intermediul decoraţiunilor, artificiilor sau luminilor cu efecte speciale. În plus, atmosfera va fi una mult mai relaxantă, atunci când ai alături de tine mai puţini invitaţi!

Planifică o nuntă de iarnă!

Un alt truc pentru o nuntă mai ieftină ţine şi de alegerea perioadei în care să îţi organizezi evenimentul. Nunţile de vară sunt, de departe, cele mai scumpe. Aşadar, te poţi orienta către perioade în care cererea nu este atât de mare, prin urmare, preţurile vor fi mai mici.

„Cererea pentru evenimentele de la început de primăvară şi final de toamnă este destul de scăzută, deşi mirii încep să descopere beneficiile unor evenimente organizate în aceste perioade. Ianuarie-martie reprezintă luni bune pentru mirii care doresc o nuntă low budget.”

(echipa Royal Palace Ballroom)

Totodată, te poţi orienta către zilele de vineri şi de duminică pentru organizarea evenimentului tău sau chiar pentru zile ca marţi şi miercuri. Salonul de nunţi, cateringul şi furnizorii tind să fie mai ieftini, tocmai pentru că multe nunţi au loc sâmbăta.

Florile de sezon ţin bugetul sub control!

Aranjamentele florale ocupă o parte importantă a bugetului de nuntă, aşadar mare atenţie către ce plante te orientezi. În general, mirii alocă până la 15% din bani în această direcţie. Atunci când le alegi, optează pentru florile din categoria standard, precum crizanteme, gladiole, irişi sau garoafe.

„Recomandăm mirilor să se orienteze şi către florile de sezon, dacă îşi doresc o nuntă low budget. Petrecerile de primăvară se asortează de minune cu narcisele, lalelele, ghioceii şi cu bujorii, petrecerile de vară, cu flori de câmp, florea soarelui, floarea miresei sau cu hortensiile, iar evenimentele de toamnă, cu crizantemele şi daliile. Pentru nunţile de iarnă recomandăm o atenţie mai mare, întrucât florile sunt mai rare. Aranjamentele cu lumânări, crenguţe de brad, ramuri de iederă  şi globuri pot fura toate privirile!”

(echipa Royal Palace Ballroom)

Totodată, evită să cumperi florile în perioada sărbătorilor, cum ar fi Ziua Îndrăgostiţilor sau Ziua Mamei, atunci când preţurile lor explodează din cauza cererii mari. Un alt sfat de preţ ar fi să le comanzi din timp, pentru că există şanse mari ca astfel să faci economii. Dacă faci cununia civilă în acelaşi timp cu nunta, poţi crea aranjamente chiar din multele buchete pe care tocmai le-ai primit! Iar dacă îţi place, te poţi orienta chiar şi către anumite aranjamente artificiale, dar de mare efect!

Experţi în organizarea nunţilor, botezurilor şi petrecerilor, specialiştii de la Royal Palace Ballroom îţi pot ghida alegerile, pentru un eveniment de bun gust. Găseşti localul exclusivist la un pas de Capitală, pe strada Mihai Eminescu, la numărul 87, în comuna Tunari, din judeţul Ilfov, dar şi pe site-ul oficial:  https://royalpalaceballroom.ro/ şi pe pagina oficială de Facebook: https://www.facebook.com/royalpalaceballroom/

Pentru informaţii suplimentare, poţi apela numărul de telefon: 0748 018 018 sau poţi scrie un mail la adresa: office.royalpalace@gmail.com

COMMENTS

DISQUS: 0