Cum prelungeşti durata de viaţă a genelor fir cu fir? Cinci sfaturi de preţ de la multipla campioană internaţională în frumuseţe, Natalia Sîrbu

Cum prelungeşti durata de viaţă a genelor fir cu fir?  Cinci sfaturi de preţ de la multipla campioană internaţională în frumuseţe, Natalia Sîrbu

Mic artificiu estetic, de mare efect! Genele fir cu fir ne înfrumusețează, fără dar și poate, privirea. În tendințe de ani întregi deja, procedura cosmetică este aleasă pentru confort, design, dar și pentru că scurtează timpul de pregătire în zilele agitate. Purtătoarele se pot bucura de efecte vreme de aproape două luni, dacă știu câteva reguli esențiale. Cum prelungeşti durata de viaţă a genelor fir cu fir? Lash artistul Natalia Sîrbu, fondatoare a brand-ului Lashes Design și multiplă campioană internațională pe domeniu, vă împărtășește câteva trucuri în acest sens, extrem de utile și atunci când vine vorba despre sănătatea ochilor.

 

Igiena influențează durata de viață a extensiilor

Pentru că discutăm despre o zonă sensibilă, este imperios necesar să acordați toată atenția unei igiene adecvate. Este adevărat că în primele 24 de ore de la aplicare, trebuie evitat contactul genelor cu apa, însă ulterior devine obligatorie spălarea lor. Cum anume?

„Este deosebit de importantă curățarea extensiilor de gene cu o spumă specială sau cu alte produse care, atenție, nu trebuie să conțină ulei. Recomand respectarea acestui ritual de două ori pe zi sau măcar o dată. Lipsa igienei scurtează rezistența genelor, din pricina sebumului secretat de piele, dar și din cauza reziduurilor ori prafului care, inevitabil, se depun peste zi.”

(Natalia Sîrbu, multiplă campioană internațională)

 

Și, evident, impuritățile depuse pot duce la probleme și mai grave decât faptul că genele nu vor rezista la fel de mult: riscați o sensibilizare a ochilor, dar și alergii. Dacă nu aveți la îndemână un produs fără grăsimi în compoziție, apelați la simpla apă, executând mișcări fine de la bază, spre vârf.

 

Evită smulgerea mecanică a extensiilor!

Cum prelungeşti durata de viaţă a genelor fir cu fir? Tot în numele longevității noului vostru set de gene, ar trebuie să evitați, pe cât posibil, să atingeți sau să frecați extensiile și, evident, să nu trageți de ele: riscați să le smulgeți împreună cu genele naturale, iar procesul de regenerare va deveni unul greoi. Practic, o vreme puteți rămâne cu unele goluri inestetice.

O recomandare la fel de importantă se referă la evitarea ștergerii extensiilor de gene cu prosoape din fibră. Nu vor face altceva decât să le agațe și să le smulgă. În schimb, apelați la tapotarea lor cu ajutorul unui șervețel fin din hârtie.

(Natalia Sîrbu, multiplă campioană internațională)

 

Pe lista de produse interzise intră și aparatul de întors gene, care poate deteriora serios genele false.

 TE-AR MAI PUTEA INTERESA:

Frumusețea, grija și sănătatea au fost premiate la un eveniment doar al lor! Află cine sunt oamenii de succes ai momentului

Evită produsele cosmetice cremoase!

Rezistent la apă, adezivul folosit în aplicarea extensiilor de gene nu face deloc echipă cu produsele cosmetice și de make-up uleioase sau cremoase. Tocmai de aceea, mare atenție la serumurile folosite în jurul ochilor: specialiștii recomandă să vă orientați către cele care nu au o textură foarte grasă și nici să le aplicați în multe straturi. Este o regulă valabilă și în cazul gelului de curățare pentru față.

„Dacă sunteți fane ale fardurilor și vreți să le aplicați chiar și atunci când aveți extensii de gene, orientați-vă către cele uscate. Totodată, și aplicarea fondului de ten trebuie să se facă mai atent decât de obicei, mai ales în jurul ochilor, evitând să atingeți genele.

(Natalia Sîrbu, multiplă campioană internațională)

 

Fără eyeliner în perioadele cu extensii de gene

Dacă sunteți fane ale rimelului și tușului, aplicarea extensiilor de gene vă va forța să faceți câteva schimbări în ceea ce privește pașii în machiaj. Cele două produse scurtează durata de viață a extensiilor, întrucât implică o demachiere mai serioasă, deci veți pune o presiune mai mare asupra genelor care, în mod firesc, se pot deteriora.

„Recomand doamnelor și domnișoarelor care iubesc efectul pe care îl asigură tușul să apeleze la extensiile tip eyeliner, care oferă nu doar volum genelor, ci și o formă mai alungită ochiului. În ceea ce privește aplicarea rimelului, puteți să apelați la un produs special, o mascara care nu este pe bază de ulei și nici nu este rezistentă la apă.”

(Natalia Sîrbu, multiplă campioană internațională)

 

Mare grijă cum te odihnești!

Pentru că frumusețea… costă, extensiile de gene implică și o grijă mai mare în ceea ce privește odihna! Ideal ar fi să dormiți cu fața în sus cât timp le purtați, dar pentru că nu aveți cum să controlați mișcările din timpul somnului, găsiți o poziție cât mai potrivită, astfel încât să nu… striviți genele. La mijloc nu mai este vorba doar despre deteriorarea lor, ci și despre faptul că riscați să le răsuciți, genele devenind incomode.

Măcar în primele zile de la aplicare, încercați să dormiți pe lateral, dar în așa fel încât chipul să fie poziționat la marginea pernei și să nu atingă nici pătura ori pilota. Deși par dificile, sunt gesturi care, odată cu purtarea genelor, vor deveni absolut firești.

(Natalia Sîrbu, multiplă campioană internațională)

 

 

Pentru mai multe sfaturi despre îngrijirea genelor fir cu fir, intrați pe paginile lash artistului Natalia Sîrbu:

COMMENTS

DISQUS: 0