Cristi Mărgărit, nutriționist: ”Mâncăm la întâmplare, pe fugă, pe fond de stres, inconștient”.

Cristi Mărgărit, nutriționist: ”Mâncăm la întâmplare, pe fugă, pe fond de stres, inconștient”.

Cristi Mărgărit, cunoscutul nutriționist, trage un semnal de alarmă în ceea ce privește mâncatul la întâmplare și pe fugă. Specialistul ne explică de ce este nesănătos să mâncăm la întâmplare, pe fond de stres sau inconștient, și ce se întâmplă în organismul nostru dacă nu avem un program cât mai ordonat de masă. Nutriționistul Cristi Mărgărit dezvăluie, în exclusivitate pentru UNICA.RO, de ce este important să nu mâncăm pe fugă sau la întâmplare, să acordăm timp meselor și cât de bine este să avem o diversificare alimentară.

Cristi Mărgărit recunoaște că românii sunt împărțiți în două tabere, unii care ascultă de nutriționist, alții care nu.

Acesta spune că dietele reprezintă un adevărat stres pentru organism și că trebuie să fim foarte atenți la ce substanțe sau suplimente nutritive cumpărăm și luăm.

Cristi Mărgărit: ”Aș evita substanțele farmaceutice care au efecte secundare negative”

Cum și când ai decis că vrei sa devii nutriționist?

A fost un proces gradual, pornit de la o pasiune pentru sport, dezvoltarea fizică. Pentru că merge mână în mână cu nutriția, am acumulat din ce în ce mai multe cunoștințe și în acest domeniu. Ulterior, am urmat diverse cursuri de nutriție, primul la ’Colegiul de Nutriție de la Carol Davila’. Nu mi-am dorit să devin medic sau profesor de sport, din contră, eram înclinat spre „real”, am terminat clasă de informatică în liceu, am făcut informatică serioasă (programare) încă de la 11 ani.

Pentru că în urma unui accident nu am mai putut face sport, am avut mai mult timp pentru studiu și m-am îndreptat spre nutriție. Deci au fost o serie de întâmplări mai degrabă decât un plan dinainte stabilit. Nutriția este doar o parte din ecuație, întotdeauna am încercat să o mențin integrată în stilul de viață, să nu o separ forțat doar pentru că publicul mă cunoaște acum ca ’nutriționist’. Aceste categorisiri și încadrări le văd ca fiind o limitare, o obstrucționare a potențialului uman.

Citește și: Interviu nutriționist Nicoleta Tupiță

Citeşte întreaga ştire: Cristi Mărgărit, nutriționist: ”Mâncăm la întâmplare, pe fugă, pe fond de stres, inconștient”. Ce înseamnă alimentație sănătoasă / Exclusiv

COMMENTS

DISQUS: 0