Blefaroplastia superioară, mai mult decât o intervenţie estetică. Află ce probleme poate rezolva

Blefaroplastia superioară, mai mult decât o intervenţie estetică.  Află ce probleme poate rezolva

Aveţi impresia că vă confruntaţi zilnic cu un chip obosit şi îmbătrânit înainte de vreme? Este posibil ca una dintre cauzele care au dus la acest aspect să fie excesul de grăsime şi de piele care apasă pe pleoape. Răspunsul problemei care afectează nu doar aspectul, ci şi vederea se găseşte în cabinetul esteticianului şi este o soluţie chirurgicală. Doctorul Dana Bratu, medic specialist dermatolog şi expert în estetică, vă dezvăluie secretele blefaroplastiei superioare, o intervenţie la care, în prezent, apelează pacienţi tot mai tineri.

Blefaroplastia superioară, mai mult decât o intervenţie estetică. Află ce probleme poate rezolva.Pleoapele căzute pot fi o moştenire genetică nedorită

Ochii sunt, fără îndoială, una dintre cele mai analizate zone ale chipului nostru şi, din păcate, cam printre primele care prezintă semne ale înaintării în vârstă. Îmbătrânirea îşi face simţită prezenţa nu doar prin apariţia ridurilor, ci şi prin pielea de la nivelul pleoapelor superioare, care capătă un aspect căzut.

Acest aspect devine inevitabil atunci când muşchiul responsabil pentru ridicarea pleoapei slăbeşte sau atunci când pielea pleoapelor îşi pierde elasticitatea. Ambele sunt un rezultat al îmbătrânirii. De obicei, pacienţii încep să sesizeze aceste semne după pragul de 40 de ani.

(Dr. Dana Bratu, medic specialist dermatolog)

Există situaţii când chiar şi înainte de vârsta de 40 de ani pacienţii observă un aspect al pleoapelor care nu le este deloc pe plac. Uneori, pleoapele căzute sunt o moştenire genetică. De fapt, în aproximativ 75% dintre cazuri, ptoza, aşa cum este afecţiunea numită în termeni medicali, apare din naştere, cel mai frecvent din cauza unei tulburări a muşchiului care ridică pleoapa. Pe listă există şi afecţiuni grave care împiedică un aspect normal, tocmai de aceea, un consult la medic este absolut obligatoriu, pentru a indentifica nu doar cauza problemei, ci şi soluţia potrivită.

Afectând conturul natural al ochiului, pleopele superioare lăsate nu sunt doar o problemă de ordin estetic. Excesul de piele interferează şi cu vederea periferică, fapt pentru care şi privirea va fi îngreunată. Există cazuri când ptoza este unilaterală, practic afectează un singur ochi, moment în care pacientul se confruntă cu o asimetrie, care creează un disconfort estetic.”

(Dr. Dana Bratu, medic specialist dermatolog)

Blefaroplastia superioară, o intervenţie aleasă atât de femei, cât şi de bărbaţi

Pentru a rezolva problema ţesutului în exces din zona pleoapelor superioare, medicul poate recomanda blefaroplastia superioară, o intervenţie chirurgicală punctuală, dar care are puterea de a schimba aspectul întregului chip. Doctorul Ionuţ Guzganu, medic specialist chirurgie plastică, ne dezvăluie detaliile acestei proceduri:

„Blefaroplastia superioară este indicată pentru a corecta excesul de piele de la nivelul pleoapei superioare, obţinând un aspect mai tânăr şi, totodată, îmbunătățind câmpul vizual. Intervenţia se adresează tuturor persoanelor care prezintă multiple pliuri de piele la nivelul pleoapei superioare.
Se indică la orice categorie de vârstă şi se poate repeta de-a lungul vietii ori de câte ori avem nevoie să îmbunătățim aspectul pleoapelor.”

Pocedura durează, în general, aproximativ o oră şi se poate efectua doar sub anestezie locală, însă se poate apela şi la anestezia generală. Adresată atât femeilor, cât şi bărbaţilor, blefaroplastia superioară corectează şi asimetrii sau colţuri ale ochilor prea coborâte, oferind feţei un aspect mai luminos şi odihnit. Pentru o transformare cu adevărat spectaculoasă, procedura poate fi combinată şi cu alte intervenţii chirurgicale sau minim invazive, la recomandarea medicului.

Diferenţa dintre blefaroplastia superioară şi blefaroplastia inferioară

Deseori, pacienţii apelează în cadrul aceleiaşi intervenţii la o combinare a blefaroplastiei superioare cu cea inferioară. Aşa cum sugerează numele, aceasta din urmă presupune corectarea aspectului din zona inferioară a ochiului. Practic se îndepărtează pungile, se strânge pielea ridată şi eventual se corectează cearcănele, ca procedură suplimentară. În general, rezultatele blefaroplastiei superioare se păstrează ani întregi, în vreme ce blefaroplastia inferioară asigură efecte pe viaţă.

Indicaţii după blefaroplastia superioară. Ce recomandări are medicul?

Deşi rezultatele blefaroplastiei superioare sunt vizibile imediat, ele ar putea fi alterate din cauza umflăturilor şi edemului fireşti. În primele 24-48 de ore de la procedură, medicul recomandă aplicaţii locale cu gheaţă.

„Imediat după intervenţie este posibil să vă confruntaţi cu o lăcrimare excesivă şi cu o sensibilitate la lumină. Pleoapele vor fi umflate şi chiar amorţite câteva zile.  Vânătăile pe care le veţi sesiza pot persista între 7 şi 10 zile.  Recomandăm să reveniţi la clinică după o săptămână de la procedură, pentru a îndepărta firele de sutură.”

(Dr. Dana Bratu, medic specialist dermatolog)

Specialistul are şi alte sfaturi preţioase: încercaţi ca o perioadă să dormiţi cu capul mai ridicat, faţă de restul corpului, să folosiţi picături de ochi, pentru a păstra un nivel optim de umiditate, dar şi să evitaţi activităţile fizice intense în primele două săptămâni de la procedură. Şi tot în acest interval, ochelarii de soare devin un accesoriu obligatoriu de purtat. Evitaţi, în schimb, lentilele de contact, precum şi obiceiuri care pot usca ochii, ca, de pildă, folosirea ecranelor.

         Doctorul Dana Bratu a adunat cele mai populare proceduri estetice, clasice și premium, în cadrul conceptului inedit, DermaBeauty Clinique, cu peste 7.000 de pacienţi care au ales una din cele trei locaţii din ţară: două în București și una în Buzău! Pentru detalii suplimentare, intrați pe site-ul: https://dermabeauty.ro sau, pentru programări, sunați la numărul: +40319395

COMMENTS

DISQUS: 0